Vad jag gjort 2012

Förutom allt löpande arbete av olika slag har jag under året tagit fram och på flera platser hållit i en utbildning om antirasism och grön migrations- och integrationspolitik tillsammans med Ungdom Mot Rasism,  drivit  blixtkampanjen ”Vill inte beväpna diktaturer” och i synnerhet under hösten haft mycket fokus på att komma ut medialt.

Denna rapport är såklart inte helt komplett, och en lista på saker jag gjort är såklart ett ganska trubbigt verktyg för att se vad jag i förlängningen har åstadkommit inom olika områden, men jag hoppas att det ger dig en hyfsad bild av vad jag har sysslat med under året. Ta dig gärna en titt!

Debatter, panelsamtal och föreläsningar

Jag har deltagit i ett antal debatter under året. Exempel på det är en om grön ekonomi i Göteborg, energi på Energigas Sveriges årsmöte, integration hos Fores i Stockholm, säkerhetspolitik i Uppsala, bostadsfrågor i Malmö, fredsfrågor i Stockholm, JAS i Stockholm, vård i Linköping, ett flertal debatter under Almedalen, utrikespolitik i Göteborg och Uppsala, skoldebatter i varierande ämnen i Kungsbacka (x2), Uppsala, Västerås, Stenungsund och Nyköping, Jag har dessutom deltagit i panelsamtal om hållbarhet i Stockholm för KFUM-KFUK och i Göteborg för Green Cross. Jag föreläste också om grön politik i Hultsfred hos ett integrationsprojekt för ungdomar.

Jag har föreläst för SSU Västerås och SSU Göteborg om miljö. En nykterhetsförening bjöd in mig för att prata om mina erfarenheter från den revolutionen i Egypten och det var också ämnet för en föreläsning inför Bromma gymnasium. Jag föreläste som alumn på en arbetsmarknadsdag för ett miljövetarprogram i Göteborg som jag själv har läst på, och jag har gett klasspresentationer om vår politk i skolor i Karlshamn och Örnsköldsvik. Ett gäng egyptiska unga politiskt aktiva gav jag en presentation om grön politik för.

Lokalavdelningsbesök

Jag tog tillsammans med representanter från Ungdom Mot Rasism fram en utbildning om antirasism och den gröna migrations- och integrationspolitiken, som hölls för regionavdelningarna i Väst, Syd och Stockholm, på Miljöpartiets Kommun- och landstingsdagar samt för lokalavdelningarna i Malmö, Göteborg, Örebro och Gävle. Jag har föreläst om bland annat grön ideologi för  Grön Ungdom Norrs vinterläger, föreläst om migration på Grön Ungdom Syd och Västs sommarläger, hållit i ett pass på Grön Ungdom i Stockholmsregionens årsmöte, hållit i uppstartsmöten i Sundsvall, Örnsköldsvik och Eskilstuna, föreläst om den arabiska våren i Lund, varit på studiebesök med Grön Ungdom Botkyrka och kampanjat på skolor i  Örebro, Sundsvall och Örnsköldsvik tillsammans med de lokalt aktiva där.

Jag har också jobbat medvetet med att på olika sätt stärka lokala och regionala språkrör i deras arbete, genom personliga möten och samtal, språkrörsnätverket på Facebook och genom att samskriva debattartiklar.

Mediearbete

Se separat sida för det på denna blogg. Av det jag har kunnat leta fram själv har jag synts 90 gånger i olika medier under året, varav 50 av dessa gånger har varit i riksmedier.

Arbete gentemot MP

Här är en videoblogg där jag berättar mer om hur jag har arbetat gentemot MP och vill fortsätta göra det, och tankarna bakom det.

Arbetet gentemot MP är långsiktigt och ibland i små steg, men frågor där vi har drivit på har varit klimatfrågan, bostadsfrågan och  den symboliskt viktiga frågan om att vi borde vara emot RUT-avdrag för läxhjälp. Jag har även varit med och bidragit till utformningen av Miljöpartiets klimat- och migrationskampanjer.  Ibland består inte arbetet av att Grön Ungdom driver på för en tydlig utstakad linje, utan mer att vi är en del av helheten som arbetar fram Miljöpartiets politik och verksamhet.

Ungefär tre gånger i månaden är det riksdagsgruppsmöte i cirka tre timmar. Jag har varit på två till tre av dessa varje månad. Två-tre gånger i månaden i är det möte med partistyrelsens arbetsutskott i omkring tre timmar. Jag har varit på ett till två av dessa möten varje månad. Ungefär en gång i månaden är det möte med partistyrelsen under två helgdagar. Jag har varit på ungefär hälften av dessa möten. Rikdagsgruppsmötena består för vår del i första hand av bevakning, medan vi tar en mer aktiv roll på partistyrelsemötena. Utöver detta tillkommer många samtal och möten i mindre skala med olika MP-företrädare på riksnivå.

Förbundsstyrelsearbete

Vi har haft 13 FS-möten under året. Jag har om jag minns rätt varit på 12 av dessa. Utöver detta har det skett ett löpande arbete med att förbereda och tänka inför möten samt löpande diskussioner och beslut i vår Facebookgrupp. I min längre kandidatpresentation, som läggs upp härinom kort, kommer jag skriva mer om vad jag lärt mig under året och hur jag vill förbättra detta arbete.

Samarbete med Rebecka

För ett lyckat samarbete krävs mycket tid tillsammans i telefon, på fik och i möteslokaler. Den tiden har vi definitvt lagt för att få till ett bra samarbete, synkronisera vårt arbete samt förebereda och tänka kring olika frågor.

Samarbete med andra organisationer

Jag har under året haft ett antal möten med och varit på olika mingel med olika organisationer och aktörer som jag velat lära av eller som velat lobba om något mot oss. Särskilt fokus har jag lagt på att närvara på arrangemang kopplat till antirasism och olika muslimska organisationer. Jag har även varit på en minnesstund för kristallnatten i Stockholms stora synagoga, en stödgala för fängslade kurder, Jag har varit på två konferenser: en i Stockholm kopplat till arabvärlden arrangerat av Svenska Instituet i Alexandria och en i Hudiksvall om mångfald arrangerat av LSU.

Kampanjer

Migrationskampanjen är snart färdigställd, och under hösten har jag gjort ett ganska stort arbete med att tänka ut koncept och budskap för den kampanjen.

Nyhetsbevakning

Det är såklart svårt att mäta antalet debattartiklar, nyhetsartiklar och tweets jag har läst för att hålla koll på debatten och nyheter, men klart är att detta är en stor del av jobbet som språkrör och att det tar mycket tid.

Mail och annan administration

Även här är det svårt att sätta siffror på arbetet på något vettigt sätt, men även detta är ett arbete som tar ganska mycket tid.

Tal

Jag har talat på manifestationer för Palestina, Pussy Riot och mot kärnkraft. Jag höll också ett tal om grön omställning på ett arrangemang av MP och Grön Ungdom i Sölvesborg.

Sociala medier

Jag har arbetat flitigt med Facebook och Twitter kontinuerligt under året. Jag har gjort ett antal inlägg på min videoblogg. Jag har försökt att arbeta så interativt som möjligt genom att svara på kommentarer och delta i diskussioner i dessa medier. Under Saudivapenskandalen arbetade jag intensivt med att leda Grön Ungdoms blixtkampanj ”Vill inte beväpna diktaturer” i sociala medier, med debattartiklar och genom att arrangera en demonstration tillsammans med Svenska Freds där alla riksdagens ungdomsförbund (bortsett från SDU) tillsammans med en rad andra organisationer deltog. Jag deltog mycket aktivt i sociala medier under ”SD-gate”. I slutet av året tog jag ansvar för ett mer medvetet och aktivt arbete med Grön Ungdoms Twitter-konto och framförallt med vår Facebooksida. På Facebooksidan har jag jobbat en del, tillsammans med en kunnig medlem, med att ta fram bilder som kommenterar aktuella politiska händelser. Facebooksidan har fått ett klart uppsving av antalet personer som gillar den, och räckvidden av det vi publicerar har höjts dramatiskt.

Frågor?

Tveka inte att ställa frågor om vad jag gjort under året! Skriv din fråga här, eller direkt till mig på något annat sätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s